Marija Knežević

Marija Knežević, Banja Luka

Liderke Foruma za razvoj

 

Rezime: Rođena u Banjoj Luci, 19.maja 1956. godine, kao peto dijete od desetoro djece koje je moja majka rodila. Otac je želio da mu Josip Broz bude kum, i zato je moja majka morala da rodi 9 (i deseto ako bi koje umrlo dok se to kumstvo ne desi).  U Banjoj Luci sam završila Osnovnu školu i Gimnaziju, a u Beogradu Filozofski fakultet, magistarske i doktorske studije. Privatno sam preduzetnica od 1988. godine, od kada imam svoj biznis, koji radim uporedo sa prosvjetnim pozivom za koji sam se školovala i što je moje prvo opredjeljenje i što je ono što najviše volim da radim. Udata sam, othranila troje djece.

Iskustvo: 

Profesorica  srednjih škola i univerziteta (43 godine), preduzetnica (38 godina). Imam 3 hotela (Motel DRAGANA, hoteli IDEJA i ZAMAK u Banjaluci i veliko seosko gazdinstvo „Jug Bogdan i 9 Jugovića“, nedaleko od Banjaluke, odakle su mi roditelji.

 Obrazovanje: Profesorica filozofije i sociologije, magistar urbane i ruralne sociologije, doktor nauka o menadžmentu (hotelski menadžment).

Vještine: Pedagoške, sociološke, sportske (auto reli – 3 puta sam bila prvakinja BiH, stoni tenis, koji i danas igram u veteranskoj ligi RS), jezičke (engleski, ruski, njemački), preduzetništvo (osnivačica sam i menadžerica desetak preduzeća koje sam pokrenula i predala rođacima da nastave).

Interesovanja: Putovanja, druženja, umrežavanja, dijeljenje znanja i iskustva, podrška ženskom pitanju i svim problemima vezanim za žene, posebno granične grupe. Certifikati: „Žena menadžer u turizmu“, „Žena inovator“, „Žena preduzetnica“

Kontakt podaci: 

marija.knezevic@hotmail.com

Komentari