Đulija Stojaković

Đulija Stojaković, Banja Luka

Liderke Foruma za razvoj

 

Rezime:  Rođena u Banja Luci, supruga, majka, samozaposlena. SSS - dizajnerka (tehničarka dizajna enterijera i industrijskih proizvoda) aktivna i organizovana, zainteresovana za poboljšanje položaja žena i njihovog uticaja u društvu.

Iskustvo:

Po završetku SSS upisala Filozofski fakultet odsjek Filozofija, učestvovala u osnivanju udruženja za ljudska prava, bila predsjednica udruženja, nakon apsolventskog staža se zaposlila u Centru za demokratiju i tranzicionu pravdu,  potom u privatnoj firmi kao savjetnica za rad sa pravnim licima, a nakon porođaja kao samozaposlena radim grafički dizajn najčešće feminističke tematike.

Volonterski učestvovala na Sarajevo Film Festivalu, PitchWise festivalu ženske umjetnosti i aktivizma, BLASFEM feminističkom festivalu, te brojnim panelima, okruglim stolovima i uličnim akcijama. U periodu  od 2014. do danas  članica inicijative Građanke za ustavne promjene (aktivnosti unutar inicijative među kojima su i trening Ustav BiH i feministička argumentacija).

Obrazovanje: SSS - Tehnološka škola Banja Luka, politička akademija Friedrich Ebert Stiftung.

Vještine: dobro poznavanje engleskog jezika, aktivan rad na računaru, grafički dizajn, praćenje statistika posjećenosti određenog sajta (Google Analytics), optimizacija SEO (search engine optimization). 

Interesovanja: Zainteresovana sam za nove edukacije (u vezi sa mogućnostima, implementacija i primjenama zakona o pravima i zaštiti žena u BiH) zatim za usavršavanje u korištenju programa u oblasti internet poslovanja, te isključivo feminističkog umjetničkog izražaja.

Kontakt podaci: 

djulijabl@hotmail.com

Komentari